torstai 31. joulukuuta 2015

Kaksnollayksviistoista

Vuosi alkaa olemaan nyt pulkassa ja ajattelinkin tulla tekemään tänne blogiin perinteisen vuosikatsauksen ja samalla kertomaan vähän mitä meille tällä hetkellä oikein kuuluu. Edellisestä postauksesta onkin jo pitkä aika ja kaikennäköistä on tapahtunut tämän hiljaisuuden aikana, joten ehkä pieni kuulumiskatsaus on ihan paikallaan. :)

TammikuuTammikuussa Nelli saavutti ihan virallisesti veteraani iän täytettyään 8 vuotta. Ikä ei pahemmin neitiä painanut ja jatkettiinkin treenailemista ja lenkkeilyä ihan entiseen malliin. Kävimme myös ensimmäistä kertaa tänä vuonna koirahiihtoa jäällä kokeilemassa.

HelmikuuHelmikuussa ensimmäiset vastoinkäymiset Nellin terveyden kanssa alkoivat, kun sen korvat alkoivat jälleen oireilemaan. Vaihdettiinkin uudelle eläinlääkärille, jossa korvat tutkittiin ensimmäistä kertaa ihan kunnolla. Tilanne näytti aika pahalta, sillä krooninen korvatulehdus oli aikojen saatossa kerennyt pistänyt korvakäytävät siihen kuntoon, että niille ei olisi oikein mitään enää pystynyt tekemään. Nellis sai kovan lääkekuurin ja onneksi toipuikin täysin korvatulehduksesta, mikä ei ollut kovin todennäköistä. Muuten helmikuussa treenailimme jonkin verran sekä kävimme hiihtelemässä jäällä. 

Maaliskuu


 Maaliskuussa Nelli pääsi studiolle kuvattavaksi, joka oli hauska kokemus etenkin omistajasta. Nellin mielestä paikoillaan pönöttäminen mielenkiintoisessa paikassa ei ollut niin kovin kivaa. Maaliskuussa emme taineet tehdä mitään ihmeellisempiä harrastusrintamalla, sillä aikani kului aika paljolti ensimmäisiin kirjoituksiin valmistautuessa. 

Huhtikuu


Huhtikuussa taidettiin aktivoitua harrastusrintamalla, sillä kevään aikana oli tarkoitus käväistä yhdissä rallytokomölleissä onnea kokeilemassa. 

Toukokuu
 Toukokuussa mökkeiltiin ekaa kertaa vapun aikaan. Kävimme myös roadtripillä Tuurissa, jossa Nelli oli mukana. Meidän piti mennä rallymölleihin, mutta paikan päällä totesin, ettei Nellillä ollut ihan sopivaa fiilistä, joten peruin osallistumisen. Käytiin samalla möllireisulla koirapuistoilemassa Jyväskylässä. 

Kesäkuu


Kesäkuun alussa valmistuin merkonomiksi ja aloitin kesätyöt naapurikaupungissa. Kävimme ennen juhannusta telttailemassa ja vaeltamassa Pyhä-Häkin kansallispuistossa neljän ihmisen ja kolmen koiran kokoonpanolla. Päädyimme kuitenkin melkein koko porukka nukkumaan taivasalla, kun telttoja ei jaksettu enää yöllä alkaa kokoamaan. Ihan huikea kokemus kyllä! Juhannus vietettiin perinteisesti mökkeillen ja mukana oli tällä kertaa myös Nenniksen kamu Piko.

Heinä/elokuu
Heinäkuussa ei taidettu ihmeellisempiä Nellin kanssa touhuillakkaan. Elokuun alussa minulla oli viikon kesäloma, jonka aikana käytiin mökkeilemässä kaveriporukalla mökillämme ja Nelli oli siellä mukana. Vietimme myös ensimmäisen yön veneessä, kun kävimme yhden yön venereissulla. Elokuun loppupuolella jouduimme käymään eläinlääkärissä toista kertaa tänä vuonna. Eräänä helteisenä päivänä Nellin kunto yhtäkkiä romahti, eikä se jaksanut enää pysyä pystyssä. Tarkkaa syytä ei saatu koskaan selville, mutta neidin verenpaine ja pulssi oli alhainen, joka korjaantui sitten nesteytyksella ja kipulääkkeellä. 


Syys/Lokakuu
Syyskuussa elelimme täyttä hiljaiseloa, mutta lokakuussa syyslomalla lähdimme käymään Nellin kanssa kahdestaan parin yön reissulla Kuopiossa. Neiti osottautuikin oikein päteväksi kartturiksi, eikä eksytty koko reissun aikana kuin kerran! Lokakuun lopussa tapahtuikin sitten ikävä onnettomuus. Olimme aamulenkillä Nellin kanssa kotimme lähistöllä ja Nelli käveli sivullani, kunnes eräästä pihasta perutti auto suoraan meidän päälle. En kerennyt huomata autoa kuin vasta ihan ennen kuin se törmäsi meihin, joten Nelli jäi suoraan ensimmäisenä auton alle. Olin ihan varma, että tästä se ei enää selviä, kun niin pahalta se näytti, mutta kun saatiin se pois auton alta niin ei neidissä suurempia vaurioita näyttänyt olevan. Vasemman etujalan kyynärpään takaa löytyi kuitenkin seitsämän senttiä pitkä syvä haava. N kuitenkin kuvattiin vielä eläinlääkärillä ja poissuljettiin sisäiset vauriot sekä tikattiin haava.  Onnettumuuden jälkeen N joutuikin jonkin aikaa pitämään kauluria, joka ei ollut sitten yhtään hyvä juttu. 

Marras/Joulukuu
Marraskuussa Nellin toivuttua auton alle jäämisestä kävimme Jyväskylässä mätsärissä kahden vuoden tauon jälkeen. Mätsärit menivät ehkä Nellin käyttäytymisen puolesta parhaiten koskaan ja neiti pistikin kehässä parastaan! Sijoitusta ei kuitenkaan tällä kertaa tullut. Mätsärin jälkeen käväisimme vielä koirapuistoilemassa ja tällä kertaa N pääsikin leikkimään vähän isommassa koiraporukassa. Nyt joulukuussa taas muutin omaan asuntoon ja Nellikin on täällä punkkaillut suurimmaksi osaksi, vaikka se välillä äitinikin luona on. Joulun N vietti kokonaan äidilläni, kun itse olin reissussa. 

Että sellainen oli meidän vuosi! Aikamoisen tapahtumarikas kyllä, mutta loppujen lopuksi ihan hyvä vuosi. :D  

4 kommenttia:

 1. Ai kauheeta miten hurjalta kuulostaa tuo auton alle jääminen! Onneksi selvisitte siitä ilman pahempia vammoja ja Nelli on jo toipunut siitä. Kiva kuulla teistä pitkästä aikaa, toivottavasti vuosi 2016 tuo mukanaan paljon hyvää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, toi auton alle jääminen oli kyllä yksi elämäni pahimmista kokemuksista ja oli ihme ettei siinä käynyt pahemmin!:)

   Poista
 2. Hei!, tykästyin blogiisi todella paljon! kivoja kuvia ja mukavan mittaisia tekstejä! Olisiko mahdollista että kävisit äänestämässä minun sekartuista piskiäni vuoden 2016
  showhauksi täällä : http://koti.kapsi.fi/~villep/kuonokirja/jarppi/

  oon todella kiitollinen ja kaikki äänet on todellakin tarpeen!
  rullaat siis vähän alaspäin ja painat vihreää ympyrää :3

  - Sara sekä Jarppi
  - www.jellonat.blogspot.fi

  VastaaPoista