tiistai 24. helmikuuta 2015

Hei varo ettet naura liikaa niin ettei onni saa sua pyörryksiin

Vuoden ensimmäinen eläinlääkärikeikka-check! Ja yllätys yllätys korvatulehduksen takia... Viimeksi vuosi sitten olemme joutuneet raahautumaat eläinlääkärille, joten oli kai aikakin jo käydä sielläkin piipahtamassa. Tosiaan toissaviikolla perjantaina huomasin Nellin rapsuttelevan toista korvaansa normaalia enemmän ja välillä pitävän sitä ihan lerpallaankin, joten mitään tarkempaa tutkimusta ei edes tarvittu tajutakseni, että tulehdushan sieltä löytyy. Pahaksi onneksi meidän vakituinen lääkärikin oli jäänyt eläkkeelle, ja en onnistunut enää sille perjantaille saamaan aikaa toisesta paikasta, joten heti viimeviikon alusta Nelli pääsikin Halle-hepan kanssa samalla kyydillä Laukaaseen Animagi-klinikalle tarkempiin korvatutkimuksiin. Itse en päässyt tällä kertaa mukaan koulukiireiden vuoksi, joten äiti vei siis Nellin.

 Klinikalla Nellin korva tutkittiinkin oikein perusteellisesti ja kuvattiin korvakäytävät, jotka olivatkin menneet toiselta puolelta ihan tukkoon. Kuvista kävi myös ilmi, että Nellillä on perinnöllisesti niin ahtaat korvakäytävät, että se on todennäköisesti kärsinyt koko ikänsä jos jokinnäköisistä korvavaivoista, jotka ovat etenkin nyt ikää on tullut lisää niin pahentunut entisestään. Klinikkareissulta mukaan tarttuikin sitten antibiootti- sekä kortisonikuuri ja lisäksi vielä korvatippoja. Lääkkeet ovat onneksi sentään tepsineet ainakin näin ulkoisesti katsottuna, eikä Nelli enää rapsuta tai ravista korvaansa ollenkaan. Ensi viikolla Nellillä olisikin sitten uusi kontrolliaika, jossa korvat tutkitaan tarkemmin ja katsotaan onko korvakäytävät lähteneet aukeamaan lääkkeiden avulla sekä onko tarvetta korvahuuhtelulle. 

Kova lääkitys on ei ole onneksi aiheuttanut mitään pahempia haittaoireita, mutta neidin aineenvaihdunta on kyllä lisääntynyt ihan huomattavasti, kuten varoitettiinkin. Nellillä olisikin ihan koko ajan nälkä ja se päivystää nykyään jääkaapin lähistöllä lisäruuan toivossa. Mutta mikä parasta koko jutussa niin nyt ne vähän "ällömmätkin" ruuat kelpaavat neidille vallan mainiosti, joihin se ennen koski/söi ihan viimeisessä hädässä. :D


Korvatulehduksesta huolimatta ollaan kuitenkin viimepäivinä pidetty ihan hauskaakin pitkien lenkkejen merkeissä. Allekirjoittaneella alkoi nimittäin hiihtoloma tällä viikolla ja loman ensimmäiset päivät onkin vietetty karvakuonon kanssa. Huomenna nimittäin pakkaan laukkuni ja lähden pariksi päiväksi Viroon, joten Nelli jää kotiin äidille hoidettavaksi. Saa nähdä miten Nennis pärjää kolme pitkää päivää ilman läsnäoloani tai saati sitten miten minä pärjään ilman sitä. Olen nimittäin ollut viimeksi Nellivapaalla about kaksi ja puoli vuotta sitten, koska neiti on viime reissuilla ollut aina mukana.

Loppuviikolla on vielä tulossa vaihteeksi vähän erikoispostausta, joten pysykäähän kuulolla. Ja hyvää lomaa kaikille niille keillä se tällä viikolla on! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti