perjantai 19. joulukuuta 2014

Joulukalenteri 10; Helpot herkkulihapullat

Lihapullat ovat ainakin meillä nirppanokka Nellillä ihan ehdoton lempinami treeneissä. Kun lihapullia löytyy treeniliivin taskuista on mielenkiinto taattu edes osittain. Liian usein tulee vain piipahdettua kaupassa hakemassa pussillinen niitä herkkulihapullia, mutta kun niiden on oltava ainakin meillä gluteenittomia niin hankaloituu huomattavasti namien haku reissu. Ja kallistuu... 

Niinpä ajattelinkin jakaa Nellille kehittelemäni gluteenittoman herkkulihapullareseptin, joka myös on tietysti mausteiden puuttumisen takia terveellisempi vaihtoehto kuin kaupan valmispullat ja tosi nopea sekä vielä niin yksinkertainen että jopa allekirjoittanut tumpalo kasvissyöjäkokkikin sen osaa valmistaa! ;)

Aineiksi lihapulliin tarvitset:
  • 400g jauhelihaa (suosittelen naudanlihaa ennenmin kuin sianlihaa) joukkoon voi halutessaan myös lisätä jotain toista lihaa esimerkiksi lammasta tai hirvenjauhelihaa makua tuomaan. 
  • kananmunan
  • 1dl kermaviiliä
  • ripauksen merileväjauhetta (ei pakollista)
  • valkosipulinkynnen tai -rouhetta

Näin teet sen: 

1. Laita uuni kuumenemaan 200°C

2. Laita kulhoon kermaviili, kananmuna, merileväjauhe ja kananmuna. Itse laitoin joukkoon myös kananmunan kuoren pieneksi silputtuna, mutta se ei ole pakollista

3. Sekoita ainekset keskenään ja lisää sitten jauheliha joukkoon ja sekoita käsin tasaiseksi massaksi

4. Pyöritä taikinasta pieniä palloja leivinpaperilla vuoratun pellin päälle (kannattaa laittaa kaksi leivinpaperia päällekkäin, jos tekee oikein rasvaisesta lihasta, sillä muuten rasva menee paperista läpi)

5. Paista pullia uunissa noin 20-30 minuuttia riippuen siitä kuinka suuria tai pieniä pullista teit

Ja sitten herkkulihapullat ovatkin valmiita tarjottavaksi karvakuonoille! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti