sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Kaksin aina kaunihimpi

Tai kauheampi, miten sen nyt ottaa. ;) Eilen tosiaan kaverini koira Piko-bolognese tuli meille yhdeksi päiväksi yllättäen hoitoon ja minä taas pääsin testaamaan, millaista onkaan elää pitkästä pitkästä aikaa kahden koiran kanssa, kun edellisestä kerrasta onkin kohta jo kulunut kuusi pitkää vuotta. Piko ja Nelli ovat ihan hyviä tovereita olleet koko Nellin meillä asumis ajan, mutta epäilin kuitenkin että pientä mustasukkaisuutta saattaisi olla ilmassa juuri Nellin puolelta, kun yhtäkkiä minä kiinnittäisin huomiota myös toiseen koiraan enkä pelkästään siihen, kuten yleensä. Mutta Nelli yllättäkin minut todella ja vielä ihan positiivisesti! Se suhtautui heti Pikon saavuttua meille, ennen kahdeksaa aamulla, tosi hienosti tähän vierailevaan neitokaiseen. Tosin se ensin vähän nuuskuteltuaan kävi tyhjentämässä kaikki jemmansa meidän asunnosta ja kantoi pahanpäivän varalle säästetyt lelut ja isommat herkut (lampaankorvia yms.) omaan boksiinsa pika pikaa, josta taas ne minun toimestani takavarikoitiin. Olenkin ihmetellyt, että minne pari lelua on oikein kadonnut, mutta nyt se sitten selvisikin. :D
Neidit aamulenkillä
Puoli kymmenen aikoihin suunnattiin reippaalle aamulenkille rantatielle. Alku oli lievästi sanottuna hankalaa, sillä hihnat olivat jatkuvasti sotkussa ja kumpikin koira veti eri suuntiin ja pysähtyi aina vuorotellen haistelemaan jotain hajuja, eikä matkanteosta meinannut tulla yhtään mitään. Lopulta pitkäaikaisen matelun jälkeen neidit löysivät sopivan tahdin ja minä taas sain soviteltua hihnat käteeni niin etteivät ne mene kokoajan solmuun ja sitten matkanteko alkoikin luistaa! N ja P kävelivät hienosti rinnakkain samaa tahtia edessäni eivätkä pysähtyneet haistelemaan enää kuin silloin tällöin ja silloinkin aina yhtäaikaa. Meiltä meni minun ja Nellin normaalin viikkoloppu aamulenkin kiertämiseen yli tunti, joka tuntui hurjan pitkältä ajalta normaaliin lenkkiin verrattuna, sillä yleensä meillä menee tuon 2km pituiseen lenkkiin noin 20 minuuttia. :D

Iltapäivällä noin puoli kahden aikoihin lähdettiin uudestaan käymään vähän pidemmällä päivälenkillä, joka sujui tällä kertaa ihan alusta alkaen hyvin. Nelli tosin käytti tilaisuutta hyväkseen ja yritti aina välillä vetää hihnassaan, mutta uskoi sitten lopulta ettei tämä ollut mikään poikkeustilanne, jossa vetäminen olisi sallittua. Takaisin kotiin päästyämme kumpikin koira menivät lepäämään ja Piko pomppasikin sängylleni nukkumaan ja Nelli taas meni sänkyni vieressä olevaan boksiinsa nukkumaan. Siinä ne nukkuivat sitten lähes vierekkäin siihen asti kunnes kolmen aikaan oli aika lähteä treeneihin. Edellisenä päivänä, ennen kuin tiesin että Piko meille tulisi hoitoon, olin sopinut lähteväni treenaamaan Saaran ja Glorian kanssa liikuntapuistoon. Pikokin lähti sitten mukaan ja saimme onneksi kyydin äitiltä sinne sillä koirat eivät olisi enää varmaankaan jaksaneet mitään tehdä paikanpäällä, kun sinne on meiltä noin kolme kilometriä matkaa.

Treenipaikalle saavuttua Piko pääsikin ensiksi vähän hommiin ja sen kanssa vaan pääasiassa temppuiltiin ja leikittiin Nellin lainaamalla lelulla. Sitten olikin vuorossa Nelli, joka oli jo kärsimättömänä kentän laidalla vuoroaan odotellut. Nellin treeni-into olikin ihan huipussaan, kun se vihdoin pääsi hommiin ja treenit sujuivatkin meiltä oikein hyvin. Tehtiin pääasiassa perusasento ja seuraamisharjoituksia, jotka sujuivat pientä edistämistä lukuunottamatta aikas hyvin. Lopuksi sitten vielä harjoiteltiin vielä vähän kaukoja, jotka ovat nykyään yksi Nellin lempparijutuista, ihan parin metrin välimatkalla vaan ja palkaksi sitten raatomajavan retuuttamista.

Treenin jälkeen lähdettin tallustelemaan kotiin yhdessä Saaran ja Glorian kanssa ja taas neidit menivät niin hienosti vierekkäin. :) Piko oli kyllä tosi reipas, sillä se jaksoi hienosti meille kotiin asti kävellä Nellin tahdissa yhtään hidastelematta, vaikka niillä kokoeroa hiukan onkin. Kun vihdoin kotiin pääsimme niin kumpikin koira oli aivan puhki ja ne lepäilivätkin sitten siihen asti, kunnes Pikoa tultiin noutamaan puoli kahdeksan aikoihin.


Oli kyllä ihan super mukava ja erilainen päivä näiden kahden kanssa! Ja oli pitkästä aikaa kyllä hauska taas lenkittää kahta koiraa, vaikka se toisaalta vähän haastavaa onkin, kuten yleensäkkin eläminen kahden koiran kanssa verrattuna yhteen ainoaan koiraan. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti