perjantai 8. elokuuta 2014

Viikon menu

Saimme jonkin aikaa sitten mielenkiintoisen ruokintahaasteen  http://salopellontellu.blogspot.fi/ blogista, kiitoksia ! :)


Ohje: kerro koirasi viikottaisesta ruokinnasta. Kerro mihin aikaan koirasi syö minkäkokoisia annoksia.  Kerro myös minkä merkkistä papua koirasi syö ja mistä se on ostettu. Myös jos haluat voit kertoa onko koirasi anhe vai nirso ruualle.


Toteutin haasteen kirjaamalla tarkasti ylös Nellin viikon syömiset lisineen eräältä viikolta. Nellihän tällä hetkellä syö siis 50-50 raakaa ja nappulaa, kun siirryttiin kesän alussa sitten vihdoinkin raa´alle. Aiemmin se ei onnistunut millään nirsouden takia, mutta sitten neiti innostuikin yllättäen raa´asta lihasta. Parin kuukauden jälkeen eron Nellissä huomaa jo hyvin, sillä sen turkki on paljon kiiltävänpi ja sileämpi sekä se muuten paljon energisempi kuin ennen. Myös massaa on tullut enemmän ja iho-oireitakaan ei ole ainakaan vielä (*koputtaa puuta) ilmaantunut. 

Maanantai: Maukas Naudanjauhelihaa ja nappuloina Nutro Choice kanaa. Lisänä nappuloiden joukossa on raejuustoa ja rypsiöljyä.

Tiistai: Maukas Sianlihaa sekoitettuna ihan mini pieneen määrään naudanlihaa. Nappuloina myös tänään Nutro Choice ja niiden seassa rypsiöljy ja raejuusto.

Keskiviikko: Yhä sianlihaan, mutta tällä kertaa ilman naudanlihaa. Nappuloina tänä päivänä kokeiltiin Nutron seassa uutta raakaruokinnan kanssa paremmin yhteensopivaa Belcando Getreidefrei- merkkistä nappulaa. Nelli tykkäsi !

Torstai: Siipikarjapäivä, joten menussa oli tänään maukkaan kalkkunan luutonta jauhelihaa. Nappulana tällä kertaa oli vain uutta Belcandoa, koska Nutro oli päässyt loppumaan. Neidin maha ei oikein kestänyt niin suurta määrää uutta nappullaa, joka vielä sisälsi hernejauhoa jota  Nelli ei ollut ennen syönyt. 

Perjantai: Ihan ihmispuolelta cittarista ostettua hirvenjauhelihaa. Ja nappuloina Belcandoa sekä Nutro Choicen lammas-riisiä. Uutena "lisäaineena" Inupekt  Fortea suoliston normaalin toiminnan takaamiseksi.

Lauantai: Tänä päivänä oli myös samaa hirvenlihaa kuin eilen. Myös nappulat olivat samoja kuin eilen. Nelli sai myös poron luun syötäväkseen. 

Sunnuntai : Maukkaan jauhettua lohta sekä Belcandon nappulaa. 

Nelli syö raakaa siis noin 250-300g ja nappuloita taas arviolta noin 100-150g päivässä. 
Päivittäiset lisät ruuassa
Kummatkin nappulat on ostettu paikallisesta eläintarvikeliikkeestä Hissunkissusta. Myös Plague of ja Inupekt Forte on ostettu sieltä. Maukkaan lihat on Mustista ja Mirristä, kuten myös Fixodida. Multidog taas apteekista, jos en ihan väärin muista. 

Tälläistä kavaa suunnilleen Nellin viikottainen ruokinta siis noudattaa. Ainoa asia mikä tältä viikolta jäi välistä oli sisäelimet, jotka olivat päässeet loppumaan. 

En tällä kertaa haasta ketään, mutta haasteen voi tietenkin halutessaan ottaa vastaan. :)

2 kommenttia:

  1. Tää oli mielenkiintonen!:) Onneks ees joku tekee:)!

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia! Vähän myöhässähän tämä oli, mutta parempi kai myöhään kuin ei milloinkaan ;)

    VastaaPoista