sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Vastaukset kysymyksiinne

 Kiitos kaikille kysymyksiä lähettäneille. Kysymysten vastaaminen videolla ei nyt onnistunut, sillä oli hiukan ongelmia sekä videon kuvaamisessa että videon muokkaamisessa, joten päätin sitten vastata näin. Postaus on myös "vähän" myöhässä, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan :)

Oletko ajatellut hankkivasi toisen koiran (koska, miksi, millainen)?
- Olen ajatellut hankkia toisen koiran ja joskus jos sopiva pentue ja kasvattaja löytyy niin siihen ei välttämättä ole enää niin kovin pitkää aikaa. Toisen koiran otan, koska haluan jatkaa koiraharrastusta pitemmälle ja tavoitteellisemmin kuin Nellin kanssa ja etenkin päästä kisaamaan eri lajeissa. Toinen koira olisi vähän Nelliä suurempi paimen, mutta rotu jääkööt muuten vielä arvoitukseksi. ;)

Onko Nelli steriloitu (en nyt muista) ja on tai ei niin perustelut ja kantasi siihen?
- Nelliä ei ole steriloitu, mutta olen kyllä harkinnut sen sterkkausta. Suurin syy siihen etten ole vielä Nelliä vienyt steriloitavaksi on se, että Nelli ei ole enää mikään ihan nuori, joten nukuttamisessa ja leikkausten riskit suurenevat. Samoin steriloinnin haitat vaikatuttavat asiaan.

Millä kalustolla kuvaat?
- Kuvaan Canon EOS 600D ja siinä objektiiveina 18-55mm lisäksi  Tamron 55-200 (F/4.-5.6) ja Canon 50mm (F/1.8).

 Tykkääkö Nelli leikkiä paljon tuttujen koirien kanssa?
- Nellillä on aika vähän sellaisia kavereita joidenka kanssa se tykkää leikkiä, mutta pari hyvää leikkikaveria löytyy.
 

Entä kuinka monta koirakaveria teillä on?
- Noin 10 koirakaveria, joitten kanssa käydään lenkillä ja treenataan.
 
 Kuinka paljon Nelli saa liikuntaa päivittäin?
- Nelli saa noin kolme lenkkiä päivässä. Kerran päivässä käymme yleensä noin 3-7 km pitkän lenkin. Käymme myös kerran viikossa pyörälenkillä ja treenaamme noin 3-4 kertaa viikossa.

Mitä kaikkea olette harrastaneet?
- Agilityä, tokoa, rallytokoa, jäljestystä, valjakkourheilua, vepeä, hakua, retkeilyä ja mätsäreitä.


Millaista ruokaa Nelli syö?
- Nelli syö tällä hetkellä pääasiassa maksalaatikkoa tai paistettua jauhelihaa ja  riisiä, paistettua sikaa/nautaa/kanaa ja Power of Nature- raksuja minusta riippumattomista syistä. Yritys on ollut kova raa'alle siirtymiseen, mutta ihan vielä se ei ole onnistunut. 


 Miten päädyit valitsemaan Nellin?
 - Nelli kuulosti ilmoituksen perusteella juuri sopivalta koiralta, jota ei tarvinnut hakea kovin kaukaa vaan se asui naapurikaupungissa. Myös Nellissä olevat oletetut rodut ja luonne täsmäsivät.

Mitä harrastatte Nellin kanssa?
 - Me harrastetaan agilitya kotipihassa, tokoa, rallytokoa, jäljestystä, vetoa, retkeilyä sekä silloin tällöin mätsäreissä käymistä.

Mitä haluaisit vielä kokeilla Nellin kanssa?
- Haluasin kokeilla Nellin kanssa mennä agilityn alkeiskurssille ja myös koiratanssia sekä tehdä pitkän yön yli vaelluksen, jossa yövyttäisiin teltassa.

Jos/kun lähdet jonnekin opiskelemaan, otatko Nellin mukaan?
- En itseasiassa tiedä vielä. En ole nimittäin moneen vuoteen luultavasti lähtemässä opiskelemaan ja sitten kun se olisi ajankohtaista niin Nelli varmastikin olisi jo niin vanha, että muutto stressaisi sitä liikaa. Mutta katsotaan katsotaan :)


Mikä on Nellin hauskin tapa?
- Tassuilla läpsiminen. Se tekee sitä aina jos on oikein innoissaan tai se tahtoo jotain.


Mikä on suurin saavutuksesi Nellin kanssa?
- Meidän tämän hetken suurin saavutuksemme on käyminen mätsäreissä ja rallytokomölleissä.


Millainen koirankouluttaja olet?
 - Olen aika epäjärjestelmällinen ja välillä jopa laiska. Suunnittelen harvoin treenit etukäteen ja jos suunnittelenkin niin en välttämättä noudata suunnitelmaa. Laiska olen myös siinä suhteessa etten esim. ole vieläkään jaksanut viedä Nellin remmirähjäämistä loppuun. Toisaalta olen myös aika kärsivällinen treenatessa. Nelli on usein aika hankala treeneissä ja sitä välillä ei kiinnosta yhtään, mutta silti yritän saada sen aina kiinnostumaan treenaamisesta.

Mitä mieltä olet Cesar Millanista?
- En ole kyllä mikään Cesarin suurin fani. En pidä yhtään hänen koulutusmetodeistaan  ja muutenkin joku siinä miehessä mättää mielestäni. :S

Hoidatko Nellin kokonaan itse vai osallistuvatko muutkin perheenjäsenet sen hoitamiseen?
- Hoidan Nellin itse. Joskus toki joku perheenjäsenistä saattaa viedä sen lenkille, mutta harvemmin.


Kadutko mitään mitä olet tehnyt Nellille/Nellin kanssa?
- Kadun erityisesti niitä meidän alkuaikoja. Mm. hyppyytiin Nelliä aivan liian suurilla esteillä ja se etten pyytänyt heti apua remmirähjäyksen kanssa vaan kokeilin kaikkia tyhmiä juttuja, joista ei ollut mitään apua.

Jos Nelli olisi ihminen, millainen se olisi?
- Nelli olisi oikea tyttömäinen tyttö, mutta siinä olisi myös sitä villiäkin ja hiukan kapinallistakin puolta. Se olisi myös varmaan sellainen, joka ei pelkää sanoa mitä ajattelee. :D

Miten sait Nellin arkuuden pois? Jouduitko tekemään sen eteen paljon töitä?
- Nellin arkuuden eteen jouduttiin kyllä tekemään aika paljon töitä ja otettiin silloin yksityistuntejakin, joista taisikin sitten löytyä kaikista suurin apu siihen. Myös aika ja hyvät kokemukset auttoivat.

Onko teillä jotain suunnitelmia ensi kesälle?
 - Kesällä olisi tarkoitus käydä retkeilemässä ainakin pienellä Karhunkierroksella Kuusamossa sekä treenailla ja uida paljon. 


Jos voisit muuttaa Nellissä ihan mitä vain, mitä muuttaisit vai muuttaisi,tko mitään?
- En muuttaisi Nellin luonteesta mitään, mutta muuttaisin kyllä sen menneisyyttä

Aiotko/haluaisitko hankkia toisen koiran vielä Nellin aikana?
- Ylempää löytyy vastaus :)

Mikä on parasta Nellissä? 
- Nellin parhaimpia puolia on energisyys, iloisuus, rohkeus ja leikkisyys

6 kommenttia:

 1. Hei tuosta maksalaatikosta. Itse olen usein syöttänyt koiralle, mutta luin netistä: http://kuono.fi/taman-jutun-luettuasi-mietit-maksalaatikon-syottamista-koiralle-uudelleen/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, luin kanssa tuon jutun pari päivää sitten. Olen kyllä tiennyt ennenkin ettei maksalaatikko ole mikään paras vaihtoehto koiran ruokintaan. Ja kuten ruokintaa koskevassa kysymyksessä jo vastasin olemme parasta aikaa siirtymässä kohti raakaruokintaa, joka ei ole vielä täysin onnistunut Nellin nirsouden takia. :)

   Poista
 2. Sulla on tosi kiva blogi, postaat kivoista aiheista ja tosi kivoja kuvia! :3 Jos kiinnostaa, niin tsekkaa myös mun blogi: http://neljatassunjalkea.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Toinen koira, isompi paimen... Belgi? :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se jää nähtäväksi ;) Ja niin tietystihän koiran koko riippuu ihan yksilöstä eli ei siis välttämättä ole Nelliä isompi :)

   Poista