torstai 15. toukokuuta 2014

Liian viisas tehdääkseen mitään

Autossa tauolla
Launtaina pääsimme vihdoin perehtymään rallytokon saloihin paremmin Minna Hillebrantin pitämän kurssin merkeissä. Kurssi alkoi yhden aikoihin ensin lyhyellä teorialla rallytokosta ja sitten siirryimmekin tekemään omatoimisesti aina yhtä kylttiä kerrallaan käyden kaikki alokasluokan liikkeet läpi ohjaajan käydessä kaikkien ryhmässä olevien luona tsekkaamassa liikkeet ja antamassa neuvoja niihin. Alussa sain tehdä aika paljon töitä, jotta Nelli suostuisi tekemään edes jotain. En nimittäin kerennyt tekemään meidän treenien aloitus rutiineja ennen aloittamista. Nellillä ei muutenkaan ollut mikään kaikkein parhain päivä eikä tarjoamani namit meinanneet millään kelvata. Onneksi Nellikin pian kiinnostui taas tekemisestä ja sitten liikkeetkin alkoivat sujua. Lähes kaikki liikkeet menivät meiltä ihan kivasti eikä niissä ollut suurempia huomauttamisia lukuunottamatta liikettä, jossa koira tulee eteen ja sitten peruutetaan kolme askelta. Siinä sekoitan aina askeleet ja Nelli alkaa hyppimään päälleni kävellessäni epämääräisiä askelia. Kokeilin tehdä liikkeen sitten ilman Nelliä keskittyen pelkästään askeliin ja sitten se sujuikin jo paljon paremmin.
Noin puolessa välissä 3h kestävää kurssia ja ensimmäisen tauon jälkeen Nelli oli jo ihan poikki. Se kai luuli, että lähdemme kotiin, kun vietiin koirat autoon tauolle ja sitten tultiinkin hakemaan ne takaisin kentälle. Nelli oli selvästi sanonut työsopimuksensa irti siinä vaiheessa, kun tehtiin tauon jälkeen pientä rataa se ei suostunut tekemään mitään. Namit eivät enää kelvanneet ollenkaan, mutta onneksi treeniliivin taskusta löytyi treenilelu, jonka avulla saatin muutama liike radasta tehtyä. Ohjaaja sanoikin minulle, että Nelli on viisas, kun ei anna minun enää huijata itseään tekemään hommia vaan että se tietää kyllä itse tarkkaan milloin niitä kannattaa tehdä ja milloin ei. :D 
Radan jälkeen tehtiin vielä omatoimisesti loput alon liikkeet, jotka sujuivat meiltä paljon paremmin kuin rata. Syynä ei tosin ollut mikään äkillinen innostuksen puuska Nellin taholta vaan nameina toimineiden hirvenlihapihvien vaihtaminen treenirepusta löytyneeseen ihan tavallisten raksujen näytepussiin. Viisaudesta en tuon kohdalla tiedä, mutta vähän outo otus se kyllä on! 

Viimeisen puolituntisen aikana vietiin koirat autoon, sillä ne olivat jo niin väsyneitä ja kävivät vähän ylikierroksilla. Nellikin alkoi jo kaivelemaan kuoppia kenttään. Koirien mentyä autoon ohjaaja kertoi meille vielä teoriaa ja koostetta opituista asioista sekä näytti muutamia avon kylttejä, jotka olivatkin jo aika haastavia aloon verrattuna, mutta ei me taideta ihan niin pitkälle suunnata Nellin kanssa. Aika pitkä kurssi oli kyllä, sillä kolmen tunnin jalkojen päällä seisomisen ja niin suuren määrän uusien asioiden oppimista oltiin ihan väsyneitä. Mukava kurssi oli kyllä muuten. Vielä, kun muistaisi lauantaina rallytokomölleissä kaikki säännöt yms. niin olisi hyvä ! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti