perjantai 11. huhtikuuta 2014

Huikeita treenejä

Olemme viimeaikoina treenanneet ihan hurjan paljon ja lähes kaikki treenit on menneet loistavasti. Tuntuu, että olemme viimeinkin saaneet seuraamisen kunnolliseksi. Paikka on omaan silmään hyvä ja myös kontakti on ihan huippua ja mikä kaikista parhainta Nellille seuraamisesta on tullut tosi hauska juttu! Ennen se oli Nellille kaikista vaikein ja tylsin liike, mitä olla saattaa, mutta nyt neiti on ihan innoissaan, kun käsken seurata.

Muutama viikko sitten, kun asuimme vielä entisessä kodissamme, havaitsin meidän pihamaan nurmikon olevan kuivunut, joten oli aika kaivaa aksaesteet talvivarastosta esiin. Maa oli kuitenkin vähän jäinen ja kuoppainen, joten otin vaan kaksi estettä tällä kertaa. Ajatuksena oli vähän harjoitella Nellin kanssa takaakiertoja. Neidin silmät alkoivat oikein loistaa ja häntä vispamaan, kun se huomasi esteet pihalla.

Aksatreenit sujuivat tosi hyvin ja Nelli oli ihan älyttömän innoissaan koko treenien ajan. Välillä se tosin alkoi vähän pelleilemään tarjoamalla mm. tokohyppyä. Aloin jopa harkita jälleen alkeis agilitykurssille ilmoittautumista Nellin kanssa, jos niitä vaan sattuisi paikalliselle koirakerholle kesän aikana tulemaan. Kurssi toisi hauskaa vaihtelua meidän muuten niin toko- ja vetopainotteiselle harrastusrintamalle ja olen jo pitkään halunnut päästä Nellin kanssa kurssille, mutta tähän asti esteenä on ollut sen huono hallittavuus toisten koirien läsnäollessa ja nyt taas minusta tuntuu, että ollaan saatu sekin asia kuntoon. :)Tokoa ja rallytokoa ollaan tosiaan treenattu noin neljä kertaa viikossa ja niistä kaksi kertaa on aina yhteistreenikertoja, joissa on paljon häiriötä ja uusia koiria. Nellin keskittymiskykykin on ollut ihan huippua ja kaikki liikkeet sekä rallyssä että tokossa sujuvat hyvin. Ainut suurin ongelma, mikä meillä tällä enää on se että Nelli taukojen jälkeen hommiin ryhtyessä jää vain katselemaan ympärilleen tai haistelemaan maata. Joudun motivoimaan sitä paljon kaikkien temppujen avulla, että saan sen taas tekemään jotain. Ajattelinkin nyt pitää muutamia pieniä perusasento harjoituksia, joissa teen aina ihan muutaman sivulletulon naksuttimen avulla ja sitten tauko ja uudestaan jne. Toivottavasti se auttaisi niin päästäisiin eroon meidän viimeisestä suuresta ongelmasta treenaamisessa. :D
Vuoden ekat aksatreenit (kannattaa laittaa mutterista laatu täysille)

Pieni vahinkokin meille kävi muutama viikko sitten, kun olimme treenaamassa ala-asteen jalkapallokentällä Saaran ja Glorian kanssa. Treenit oli ihan huiput ja Nelli oli tosi villillä päällä, joten ajattelin ottaa oikein kunnon vauhtiluoksareita pitkällä matkalla. Muuten ne meni oikein hyvin, mutta ihan viimeisessä luoksarissa palkkasin Nellin superherkulla ja Nelli palkkaa ottaessa iskikin hampaansa oikein vauhdilla suoraan keskisormeeni. Sitten se vielä puraisi uudestaa kovempaa, kun nami ei jostain kumman syystä irronnut. Onneksi se sitten tajusi, että kyseessä oli sormeni eikä nami ja päästi irti. Palkkasin kuitenkin sen sillä oikealla namilla ja katsoin sitten vasta tarkemmin sormeani, josta pulppuaa hirveästi verta. Ihan hetkessä koko käteni oli ihan veressä ja jätinkin Nellin Saaralle ja juoksin kentän viereiseen taloon iskän luokse apua pyytämään. Ketään ei ollut kuitenkaan kotona, mutta onneksi äiti pääsi tuomaan sidetarpeita, joten saatiin verenvuoto tyrehdytettyä ja päästiin jatkamaan lenkkille. Muutaman päivän sormi oli ihan älyttömän kipeä haavojen tulehduttua, mutta nyt se on taas ihan normaali. Tässä taas yksi syy, miksi koiraa kannattaa palkata vasemmalla eikä oikealla kädellä, sillä olisi ollut huomattavasti helpompaa, jos Nelli olisi purrut vasempaan keskisormeen oikean sijasta. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti