keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Hyytävän kylmä treeniviikonloppu

Huh, viime viikonloppuna tuli kyllä uhmattua useampaankin kertaan kovaa pakkasta treenien merkeissä. Sormet varpaat olivat usein lähes jäätyä kuolioon ja muutenkin tuli kyllä paleltua usein. Postauksen kuvat on otettu lauantaina maneesissa ja ne eivät kyllä ole laadulla pilattuja, koska maneesissa oli niin huono valaistus.

Neiti Näpsä
Hambertos & Nepandeerus
Perjataina mentiin heti koulun jälkeen ala-asteen pihaan treenaamaan. Pakkasta oli aika paljon ja olin aika varma, ettei treeneistä tulisi mitään, koska tiesin sormieni jäätyvän heti ottaessani hanskat pois kädestä. Aloitettiin treenit Nellin kanssa katsekontaktiharjoituksilla niin kuin lähes aina treenien alussa, jotta saisin sen keskittymään paremmin. Nelli olikin tosi oma-aloitteisella päällä, sillä ennen kuin kerkesin edes laittaa namipussini paikoilleen niin Nelli jo istui edessäni ja napitti minua silmiin. Katsekontaktiharjoituksen jälkeen otettiin sitten seuraavaksi perusasentoa ja ihan muutaman askeleen seuraamista, jotta kontakti pysyisi hyvänä ja paikka oikeana. Nelli olikin ihan loistavalla päällä ja tosi innokkaana sekä motivoituneella päällä. Seuraamisen ja perusasentojen onnistuttua hyvin otettiin vielä muutama rally-tokon käännös sekä Nellille ehkä kaikkein vaikein liike eli koira eteen ja oikealta sivulle. Nelli ei aluksi meinannut millään tajuta, että sen pitäisi kiertää takaani sivulle ja olla vielä istumattakin, mutta nyt ollaan muutaman viikon ajan harjoiteltu sitä sisällä, niin se alkaa jo onnistua pienen käsimerkin avulla. Lopussa leikittiin vielä Nellin lemppari treenilelulla raatopupulla. Saatettiin sitten vielä Saara ja Gloria kotiinsa ja Nellin kanssa käveltiin vielä noin 5km lenkki ennen kuin palattiin takaisin kotiin.

Launtaina lähdimme illalla äitini mukaan tallille ja mukaan tulivat myös Saara ja Gloria. Tarkoituksenamme oli treenata tallin maneesissa, jossa olisi edes hiukan lämpimämpää ja mukavampaa kuin ulkona. Tallille saavuttuamme menimme heti tarkistamaan maneesitilanteen, mutta siellä oli silloin hevosia, joten lähdimme käymään metsätiellä lenkillä. Oli tosi kylmää ja pimeää, mutta kävelimme kuitenkin noin parin kilometrin lenkin. Nelli onnistui lenkin aikana löytämään jäätyneen lantakikkareen ja se melkein tukehtui siihen, kun ei saanut sitä syötyä, mutta onneksi se sitten sylkäisi se pois eikä syönyt sitä.

Takaisin tallille palatessa menimme taas katsomaan onko maneesi vapaana, mutta äiti olikin kerennyt jo mennä ratsastamaan Hallella sinne, joten emme vieläkään päässeet treenaamaan. Katselimme maneesissa koirien kanssa, kun äiti ratsasti ja joimme ihanan lämmintä kaakaota. Pian meille kuitenkin alkoi tulla niin kylmä, että oli pakko käydä lämmittelemässä tallin satulahuoneessa, joka ei ollut kuitenkaan kovin lämmin. Viimein maneesi sitten tyhjeni ja pääsimme vihdoin treenaamaan koirien kanssa, mutta meillä oli niin kylmä, ettei treenaamisesta meinannut tulla mitään. Jopa Nelli paleli niin paljon paksusta toppatakistaan huolimatta, ettei sitäkään huvittanut tehdä mitään. Tehtiin vain muutama perusasento ja harjoiteltiin ihan muutaman kerran jääviä, mutta sitten olikin jo ihan pakko lopettaa kylmyyden takia. Päästin Nellin vielä juoksemaan vapaana maneesissa ja heittelin sille sen lelua, mutta muutaman kerran jälkeen Nelliä alkoi taas kiinnostamaan lantakikkareiden etsiminen ja syöminen enemmän. Äidin hoitaessa Hallea menimme lämmittelemään ihanan lämpöiseen loimihuoneesseen.

Sunnuntaina lähdimme jälleen palelemaan eräälle parkkipaikalle jokaviikkoisten yhteistreenejen merkeissä. Paikalla oli meille ihan uusia koirakkoja, mutta treenit sujuivat kovasta häiriöstä huolimatta tosi hyvin. Aluksi taas niitä katsekontakti harjoituksia, jotta Nelli keskittyisi vähän paremmin ja sen jälkeen tehtiin muutama perusasento ja taas lyhyitä seuraamispätkiä, kuten perjantaina. Sitten pidettiinkin pieni tauko ja tauon jälkeen otettiin rallytokon käännöksiä oikealla/vasemmalle, 270 ja 360 asteen käännöksiä oikealle ja vasemmalle, edestä vasemmalta/oikealta sivulle sekä koira eteen ja 1 , 2, 3 askelta peruuttaen/eteen. Kaikki muut käännökset, paitsi 360 asteen käännös oikealle, sujuivat ihan hyvin, mutta oikealle käännyttäessä Nelli meinaa aina istua. Myös koira eteen ja 1 , 2, 3 askelta peruuttaen on haastava, sillä Nelli eteen tullessa jää liian kauan ja sitten kun otan askelia taaksepäin niin se hyppii välillä innoissaan päälleni. Olin sunnuntaina jo varmaan niin karaistunut, että vaan sormia ja varpaita vähän paleli. :D
Lantakikkareiden metsästäjä

Olin kyllä ihan tosi tosi tyytyväinen Nelliin näissä viikonlopun treeneissä. Se oli ihan loistava, eikä kertaakaan jäänyt haistelemaan tai vajonnut omiin maailmoihinsa treeneissä ja muutenkin se oli tosi innostunut. Se kai tykkää tosi paljon treenata kovassa pakkasessa tai sitten se on taas alkanut innostumaan treenaamisesta ! Olen nyt koittanut treeneissä pitää mahdollisimman hauskaa, leikkiä paljon sen kanssa ja tehdä sellaisia liikkeitä, joista Nelli pitää. 
"Parhaat" ystävykset

2 kommenttia:

 1. Ihanat kaverukset noissa kuvissa, iso ja pieni :) . Mekin ollaan mietitty rally-tokoa, mutta ei olla vielä lähdetty, kun päästiin agilityssa vauhtiin. Pitäisi jonnekin päästä katsomaan treenejä tai kisoja, niin saisi vähän enemmän käsitystä siitä lajista.

  Mukavia talvipäiviä teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä :) Suosittelen kyllä tutustumaan ja kokeilemaan rally-tokoa, sillä se on todella mukava ja rento laji !

   Kiitos ja mukavia talvipäiviä myös teille !

   Poista