torstai 19. joulukuuta 2013

Kissa nimeltä Amalia

Amalian kuvia on tainutkin olla joskus aikaisemmin täällä blogissa, mutta en ole koskaan tarkemmin kertonut kuka tämä salaperäinen neitokainen oikein on. :) 

Faktat:
* Rotu maatiaskissa
* Skp : narttu
* Ikä : 4 ja puoli vuotta (s.7.4.2009)
* Luonne : Kiltti, vilkas ja utelias
* Sisäkissa

Amalia on siis mummoni kissa, mutta aina välillä se tulee meilläkin käymään ja tietenkin minäkin käyn joskus Amalian kotona. Jouluksi Amalia on taas tulossa meille kyläilemään muutamaksi päiväksi.

Amalia on siis tosi energinen ja välillä ilman aktiviteettejä villi ja hiukan kuriton. Se tykkää tosi paljon leikkimisestä etenkin lempilelullaan lankakerällä. Me ollaan myös Amalian kanssa kokeiltu muutaman kerran kissa-agilityä. Se on ihan hauskaa ja Amalia tykkää hurjasti hyppiä esteiden yli ja palkinnoksi se saa sitten leikkiä. Kissan ja koiran eron huomaa kyllä todella helposti. Siinä missä koira on helposti motivoitavissa ja mielyttämisen haluisena tekemässä, mitä omistaja pyytää niin kissan kanssa saa tehdä ihan kunnolla töitä, että sen saa tekemään asioita haluammallani tavalla, eikä se edes aina onnistu. 
Amalia myös ulkoilee ahkerasti. Se käy mummoni kanssa päivittäin noin puolentunnin ajan ulkoilemassa ja kesäisin se viettää paljon aikaa parvekkeella.

1 kommentti: