sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Paracord-panta ja onnistuneita treenejä

Saaran kanssa teimme tilauksen Antassulle viime maanantaina. Minä tilasin 3m keltaista/punaista camo-narua ja yhden pk-ketjun. Vasta tilauksen jälkeen tajusimme, että nyt taidettiin tilata liian lyhyet pätkän paracordia. Tilaus saatiin perjantaina ja aloinkin heti lauantai aamuna kokeilemaan eri punontatyylejä, mutta narua oli niin vähän, että päädyin sitten punomaan ihan omalla tyylillä. Naru riitti juuri ja juuri Nellin pannaksi, ja olen kyllä ihan tyytyväinen lopputulokseen, vaikka en punonutkaan ohjeiden mukaan. ;)

Narun lopuille pitää vielä tehdä jotain.

Ennen syyslomaa suunnitelmissani oli treenata oikein paljon lomalla ja käydä pitkillä lenkeillä, mutta suunnitelmiin tuli muutoksia ja suurin osa lomastani meni reissatessa ympäriinsä. Kuitenkin me tehtiin Nellin kanssa kahdet erittäin hyvin onnistuneet tokotreenit läheisellä parkkipaikalla sekä yhdet myös hyvin onnistuneet agilitytreenit meidän pihassa. 
Nellillä oli pari viikkoa sitten ongelmana treeneissä se, että sitä kiinnosti kaikki muut asiat paitsi minä ja se vaan haisteli, mutta nyt kummissakin tokotreeneissä se keskittyi pienien alkuleikkien jälkeen ihan mahtavasti
! Jopa taukojen aikana se ei vajonnut takaisin omiin maailmoihinsa, vaan oli koko ajan odottamassa lisää tekemistä. :) 
Harjoiteltiin perusasentoa ja seuraamista, luoksetuloja sekä aloitettiin taas jäävien harjoittelu. Perusasennot olivat omasta mielestäni ihan suoria ja tiiviitä, mutta seuruu taas alkaa taas olemaan tosi väljää. Täytyykin sitä alkaa enemmän taas harjoittelemaan pienissä pätkissä. Luoksetulot alkoivat taas sujumaan, koska Nelli teki ne kyllä Arkitoko-kurssin jälkeen tosi innokkaasti ja vauhdilla, mutta minä tyhmä astuin toissaviikon treeneissä Nellin tassun päälle luoksetuloja harjoiteltaessa, ja se kai vetäisi siitä herneet nenuun ja siitä lähtien on löntystellyt luokseni tai pahemmassa tapauksessa jäänyt vain paikoilleen istumaan käskettyäni tulemaan luokse. Liikkestä seissin harjoittelu sujui myös ihan hyvin ja Nelli tajusi jutun idean aika nopsasti. :)
ISO hali !

Aksassa tehtiin taas valssiharjoituksia ja vielä samalla radalla, kuten kaksi viikkoa sitten, mutta tällä kertaa saatiin ihan koko rata onnistumaan ! Nelli oli tosi tosi innostunut (ja minäkin taisin olla) ja hyppeli tauoillakin esteitä. Se vaan välillä kiihtyy liikaa ja sitten alkaa vetelemään ihan omia ratojaan ! Harmi vaan, kun kohta tulee kunnon talvi ja joudutaan lopettamaan meidän aksa treenit juuri, kun ollaan päästy hyvään vauhtiin. :( 
Tänään meillä oli kolmas kerta tokokurssilla. Ensimmäisellä kerralla meillä ei mennyt mitenkään kovin hyvin. Nelli oli juuri silloin omissa maailmoissaan treeneissä ja se vaan haisteli maata ja katseli toisia koiria. Toisella kerralla sitten meni vähän paremmin, vaikka Nelli silloinkin piti haistelemista kiinnostavampana kuin minua, mutta sain sen onneksi innostumaan ja sitten tehtiinkin muutama seuruu pätkä sekä otettiin hyppyä. Tehdään siis aina tuolla kurssilla aluksi yhdessä meidän ryhmäläisten kanssa luoksepäästävyys ja paikallamakuu, ja sen jälkeen mennään vuorotellen treenaamaan muita liikkeitä ohjaajan kanssa. 
Tänään sitten pari tuntia ennen treenäjä huomasin, että meiltähän on kaikki namit loppu ! Pieni paniikkihan siinä sitten iski, kun vielä tajusin, että on sunnuntai ja eläinkauppa, josta yleensä ostan namit on kiinni. Ainoaksi vaihtoehdoksi jäi pilkkoa juustoa ja kinkkua nameiksi sekä käydä hakemassa kaupasta menomatkalle kentälle lehmän utareitä, joista Nelli silloin kesällä tykkäsi paljon. Lähdettiin sitten tuntia ennen treenejen alkua kävelemään kauppaan Nellin kanssa. Kun olin hakenut utareet kaupasta ja palannut takaisin Nellin luokse, (joka oli kiinni pyörätelineessä), ja repinyt pussin auki sekä pilkkonut erittäin sitkeän utaresiivun, annoin Nellille maistiasen ja se sylkäisee sen maahan samantien ja katsoo minua ilmeellä "eikö sulla oo mitään parempaa tarjottavaa mulle ?". 
 
Treenipaikalla päästyämme menimmekin heti treenaamaan ohjaajan kanssa. Nelliä ei taaskaan kiinnostanut yhtään, mutta se ei nyt ainakaan haistellut maata. Saatiin sitten ohjaajalta froliceja nameiksi, kun Nellille ei juusto, kinkku ja utareet maistuneet. Niistähän Nelli oikein innostuikin ja ohjaaja myös neuvoi miten Nelliin saa enemmän intoa leikittämällä sitä. Sitten otettiin seuraamista, joka sujui ihan hyvin kunnes Nelli huomasi meidän varjot maassa ja alkoi muka pelkäämään niitä. Se kyllä seurasi, mutta noin puolentoistametrin päässä minusta ja välillä tehden ihmeellisiä hyppyjä. :D Jätettiin tällä kertaa sitten paikallamakuu ja luoksepäästävyys väliin, koska oltaisiin otettu ne ihan loppuun ja minulla oli niin kylmä, että meidän oli pakko lähteä Nellin kanssa kotiin. 

6 kommenttia:

 1. Tosi hieno panta! :) Voisin kokeilla tollasen tekoa itsekin, vaikuttaa aika helpolta.
  Kiva, että teillä on mennyt treeneissä nyt hyvin. On todella ärsyttävää jos koira keskittyy vaan hajuihin, mutta sitten on hieno fiilis kun se saa nenänsä irti maasta ja tekee mitä pitääkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ! Kannattaa kyllä kokeilla, se olikin aika helppo tehdä, kun tajusi vaan sen punontatyylin. :)
   Niimpä ! ;)

   Poista
 2. Minkä kokonen toi panta on kireimmillään?

  VastaaPoista
 3. Nelli on todella nätti koiruli ♥
  Meidän "eläintarhassa" on kissa nimeltään Nelli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on :)
   Nelli taitaakin olla aika yleinen nimi ;)

   Poista