sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Kysymyspostauksen vastaukset

Kysymyksiä tuli tosi hyvin ja kiitos siitä kuuluu Teille!

Postauksen kuvat ovat otettu pari viikkoa sitten entisellä kamerallani Olympuksella ja ne olivatkin meidän viimeiset yhteiset kuvat ! :)

Ootko ajatellut joskus hankkivasi toisen koiran, jos niin millainen?
- Olen kyllä harkinnut, mutta en nyt ainakaan vuoteen ole toista koiraa ottamassa. Kun otan niin luultavasti haluan Sheltin tai sitten jonkun muun paimenen. Sekarotuisetkaan eivät ole täysin poissuljettu vaihtoehto, jos joku oikein ihana sekoitus löytyisi. :)


Onko Nellillä riistaviettiä?
- Nellillä on kyllä riistaviettiä ja se on joskus käynyt metsästämässä minkkejä ja näätiä, mutta nyt se ei ole moneen vuoteen käynyt metsällä. Meidän harrastuksissa riistavietistä on kyllä ollut enimmäkseen haittaa, koska Nelli saattaa yhtäkkiä saada omasta mielestään mielenkiintoisen hajun ja keskittyä vain siihen.

Harrastatteko rallytokoa tai vetoa?
- Vetoa harrastetaan ihan säännöllisesti etenkin talvella, kun käydään kerran viikossa harrastamassa koirahiihtoa ja kelkkailemassa. Sulan maan aikana pyrin käymään pyöräilemässä Nellin kanssa myös kerran viikossa. 
Rallytokoa olemme harrastaneet aika epäsäännöllisesti, mutta nyt syksyllä suunnitelmissa minulla olisi treenata sitä kerran viikossa ja päästä ehkä joskus Rallytoko-mölleihin.

Onko sinua koirapiireissä halveksittu sekarotuisen koiran vuoksi? 
- En ole kyllä koskaan ainakaan huomannut, että kukaan olisi halveksinut minua Nellin roduttomuuden takia.

Onko sinua halveksittu koirapiireissä, silloin joskus kun Nellie rähjäsi ohi kulkeville koirille.  
En nyt tiedä onko meitä koskaan halveksittu, mutta kyllähän jotkut ihmiset katsoivat vähän kummaksuen, kun luulivat etten ole kouluttanut Nelliä oikein ja räyhääminen johtuu siitä. 

  
Mikä on Nellin hauskin tapa?
- Nellin kaikkein hauskin tapa on varmaan esittäminen. Esimerkiksi se lähes joka kerta, kun tulen kotiin ja Nelli on häkissä ja odottaa sisällepääsyä niin se esittää surkeaa, palelevaa ja vanhaa koiraa, joka kävelee tosi kankeasti ja tärisee kylmyydestä. Sitten kummasti aukaistessani häkin oven niin Nelli lähtee juoksemaan ihan täysiä pihaa ympäri, kun se on niin innoissaan. :D

Paras luonteenpiirre Nellissä?
- Nellin paras luonteenpiirre mielestäni on varmaan sen iloisuus. 

Mitä harrastuksia olette kokeilleet, ja mitä haluaisitte vielä kokeilla?
 - Olemme kokeilleet kotipihassa agilityä, tokoa, rallytokoa, vetoa (koirahiihtoa, pyöräilyä ja kelkkailua), vepeä, jäljestystä, metsästystä sekä mätsäreitä. Haluasin kokeilla joskus koiratanssia .

Rotupi vai seropi?
- Kumpikin kelpaa minulle ja meidän entisen koirat olivat puhdasrotuisia ja Nelli taas on sekarotuinen.

Kerro muutamat lempikoirarotusi, perustele.
- Shetlanninlammaskoira, pitkäkarvainen collie, malinois ja suomenpystykorva. Noista paimenista olen oikeastaan tykännyt jo kauan aikaa ja niiden luonne sekä ulkonäkö miellyttää minua. Suomenpystykorvista opin pitämään meidän entisten koirien ansioista. :)

Harrastatko mitään koiraharrastusten lisäksi?
- En harrasta säännöllisesti mitään koiraharrastuksen lisäksi, mutta tykkään välillä käydä uimassa ja hiihtämässä sekä tietysti kuvaamaassa.

Tarviiko Nelli oikeasti takkia talvella?
- Ei se oikeastaan tarvitsisi takkia talvella, koska sillä on aika paksu turkki. Mutta en ole kyllä keksinyt mitään haittapuoltakaan, miksi en laittaisi takkia kovilla (yli  20 asteen) pakkasilla, tai ennen ja jälkeen vetotreenien talvella, koska Nelli on kuitenkin vanheneva koira.

Koirien pukenemisesta mielipidettä?
Minusta koirien pukeneminen on ihan hyvä juttu sateella tai kylmillä ilmoilla, mutta koiran turha pukeminen esim. johonkin röyhelövaatteisiin tai muihin mistä koiralle ei oikeasti ole edes mitään hyötyä, menee vähän yli.

Monta koiraa voisit maximissaan omistaa ja kuinka isoilla ikäeroilla?
- Kolme koiraa taitaa olla minulle se maximiraja ja ikäero olisi vähintään 2 vuotta.

Hihna vai Flexi, perustelu.
 - Hihna on parempi, koska en oikeastaan ole koskaan fleksistä pitänyt. Minusta on aina tuntunut, kun olen käyttänyt fleksiä, että koira ei ole siinä hallinnassa niin hyvin kuin hihnassa.

Nellin lempilelu? ( kuva plussaa, missä Nelli pitäis sitä suussa :))
-Nellin  lempilelu taitaa olla tuollainen Best Frendin vinkulelu.
Nellin lempilelu


Oletko mielestäsi hyvä koirankouluttaja?
- En oikeastaa ole. Minun pitäisi ehkä olla järjestelmällisempi ja suunnitella treenejä etukäteen paremmin. Sekä lopettaa ylimääräinen hössöttäminen :)
 
Jos saisit tehdä jotain Nellin koulutuksessa toisin tai opettaa kokonaan uudella tavalla niin minkä?
- Jos saisin ihan alusta alusta (eli ennen kun se tuli meille) niin opettaisin sille kunnollisen hihnakäytöksen sekä sosiaallistaisin sitä. Opettaisin myös kaikki toko-liikkeet operantisti enkä houkuttelemalla.

Koira vs kissa?
- Koira, koska kissan kanssa ei voi oikeastaan harrastaa mitään ja ne eivät ole niin seurallisia kuin koirat.


Onko suunnitelmissa ollut toisen koiran ottaminen?
- On suunnitelmissa, mutta se ei ole vielä ajankohtaista. :)

Mitä mieltä olet ulkokoirista?
- Meidän entiset koirat olivat ulkokoiria ja Nellikin ulkoilee häkissä aina päivisin, kun meillä ei ole ketään kotona, joten minulla ei siis ole mitään ulkokoiria vastaan.

Onko Nellin turkki helppohoitoinen?
- Nellillä on tosi helppohoitoinen turkki, kun sitä ei tarvitse kuin harjata silloin tällöin, mutta karvanvaihtoaikaan joutuu harjailemaan ainakin joka toinen päivä.

Kerro normaalista viikostasi Nellin kanssa?
- Arkipäivinä Nelli on häkissä yleensä sen ajan, kun olen koulussa ja sitten otan sen aina sisälle. Päivälenkillä käydään noin viiden aikoihin ja iltalenkillä noin yhdeksän aikoihin. Viikonloppusin Nelli on normaalisti koko päivän sisällä ja aamulla käydään lenkillä myös, muuten sama ohjelma kuin arkena. Harrastuksissa me käydään perjantaisin yhteisteistreeneissä Palomäenkentällä,sunnuntaisin ohjatuissa treeneissä samassa paikassa sekä vielä yleensä kerran viikossa treenaamassa jossain satunnaisessa paikassa. Lisäksi sitten käydään pyörälenkillä, mennään agilityä pihassa sekä käydään metsälenkillä kerran viikossa.

Seuraatko paljon koirablogeja? Jos seuraat, onko mieleesi jäänyt joku erityisen taitava koirien kanssa toimijaa?
- Seuraan aika monia koirablogeja ja suurin osa seuraamistani blogeista on koirablogeja, mutta nyt ei kyllä tullut mieleen ketään erityisen taitavaa koirien kanssa toimijaa. :)

Elämäsi pahin virhe?
- Voisin jopa myöntää, että pahin virheeni taitaa olla Nelli. Ei sillä etten pitäisi siitä vaan olisi pitänyt harkita vähän tarkemmin aikuisen sekarotuisen ottamista ja ottaa selvää Nellistä enemmän ennen kuin otettiin se. Mutta en kyllä silti kadu paljoa Nellin ottamista sillä olenhan oppinut siltä todella paljon ja se on minulle hurjan tärkeä ♥.

Mitä muuttaisin itsessäsi jos voisit?
- Haluasin ehkä olla vähän huolellisempi ja järjestelmällisempi ihminen. :DKolme lempi blogia?
- Tämä oli vaikea, koska minulla on niin monta lempiblogia (etenkin koirablogeja) etten osannut valita millään, mutta http://paimenlauma.blogspot.fi/http://kiirajakiharat.blogspot.fi/ sekä yksi ei koirablogi http://annasophiadiy.blogspot.fi/. :)

Tuleeko Nelli kissojen kanssa toimeen?
- Tähän kysymykseen en osaa kyllä antaa tarkkaa vastausta. Ainakin Nelli riehaantuu aina kun se näkee kissan ja kerran eräs tallikissa uskaltautui ihan Nellin lähelle, mutta Nelli oli seisoi ihan rauhallisesti paikallaan kunnes kissa oli  lähellä ja sitten kissa läppäisi Nelliä naamaan ja lähti pois samantien. Lähikontaktiin kissan kanssa Nelli ei ole meillä ollessaan päässyt.

Kerro mitä mieltä olet henkilöistä joiden blogeja luet :3?
- Blogien perusteella on aika vaikea päätellä millaisia ihmisiä  kirjoittajat ovat ja yleensä ja blogeista voi muutenkin saada ihan väärän kuvan kirjoittajasta. :)

4 kommenttia:

  1. Tohon kysymykseen missä kysytään "oletko mielästäsi hyvä koirankouluttaja" sun vastaus on kuin itse olisin kirjoittanut, oon ihan samanlainen :Dhah

    VastaaPoista
  2. Nellillä on jotenkin niin sympaattinen ilme noissa kuvissa, että meinaa mennä itselläkin kulmat ruttuun niitä katsellessa :')

    VastaaPoista