maanantai 23. syyskuuta 2013

Laulavan Mörön polku

Perjantaina lähdimme aamusta käymään Laulavan Mörön polulla Sumiaisissa. Matkalla poikkesimme Valtran tehtaanmyymälään ostoksille, ja Nelli odotti koko ajan kiltisti ulkona kiinni sidottuna. Sitten matka jatkui taas ja Nelli ei millään malttanut istua kiltisti autossa sillä se varmaan arvasi, että olemme menossa jonnekkin retkelle.

Kun vihdoin saavuimme reitin alkuun, eräälle leirintäalueelle, päästin Nellin heti autosta vapaaksi. Se lähtikin innoissaan tutkimaan paikkoja.
Päätimme suunnata Kaakkovuori-nimiselle paikalle, jossa on näkötorni. Alkumatkalla oli ihan perus metsämaisemaa ja välillä hakuuaukioita, mutta sitten tulikin aika jyrkkä nousu Kaakkovuorelle. Kaakkovuorella menimme ensiksi pitämään taukoa nuotiopaikalle ja sitten kiipesimme näköalatorniin. Nelli oli tietenkin heti ensimmäisenä tornissa. ;) Näkötorni olikin 17m korkea ja sieltä oli upeat näkymät Keiteleelle ja lähikyliin.

Näköalatornissa

Elämän eliksiiriä uudesta juomapuollosta 

Taukoa pitämässä
Tauon jälkeen lähdimme kävelemään eri reittiä takaisin autolle. Laskeuduimme sellaista pientä ja liukasta polkua alas Kaakkovuorelta. Alhaalla menimme sitten käymään melkein heti Kaakkolammelle. Lampi oli kai hiukan rehevöitynyt, sillä minusta se vaikutti kyllä enemmän suolle kuin lammelle. :D Nellihän siellä suossa hyppeli, mutta ei onneksi uponnut.
 Loppumatka kuljettiinkin mukavaa metsäpolkua pitkin.Matkan pituudeksi Sport Trackerin mukaan tuli 7km, mutta Nelli varmaan tuplasi tuon matkan, kun se juoksenteli siellä metsissä ja välillä aina harhaantui reitiltä, mutta muuten olin kyllä erittäin tyytyväinen siihen. Pidin nimittäin ihan koko matkan Nelliä vapaana ja se tuli lähes joka kerta luokse, kun kutsuin sitä.

Vaistailkaapas tuolla ylhäällä olevaan kyselyyn ! :)

4 kommenttia:

 1. Ihania kuvia, varsinkin toka ja seitsemäs :>

  VastaaPoista
 2. Hienoja kuvia jälleen.
  Aika jännä, että Nelli uskaltaa nousta 17m torniin ja ei pode edes korkeanpaikankammoa, kun on kuvissa kuiteskin puidenlatvojen tasalla ja ihan tyytyväisen näköisenä kaikenlisäks...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoos ! Niinpä. Ei sitä yhtään pelottanut toisin kun omistajaansa. :D

   Poista