perjantai 23. elokuuta 2013

Treeniä vaan

Tässä postauksessa ajattelin vähän kertoa meidän viime päivien treeni-kuulumisia.

Viime viikon keskiviikkona meillä olisi pitänyt olla taas ArkiToko-ryhmä, mutta se peruttiin, koska koko illan satoi vettä. Jatkettiin sitten kotona katsekontaktin harjoittelua, joka oli meillä edellisellä kerralla läksynä.

Sunnuntaina meillä oli illalla yhteistreenit. Mukana treeneissä oli meidän lisäksi Gloria, Viljo ja Touho, omistajineen. Me otettiin Nellin kanssa katsekontaktiharjoituksia, hyppyä ja ihan minimaalinen pätkä seuruuta. Katsekontaktiharjoitukset sujuivat tosi hyvin häiriössäkin ja niissä on jo kestoakin.
Kuvat on otettu meidän tiistaiselta uimareissulta.
Tällä viikolla onneksi päästiin sinne ArkiTokoon. Tällä kertaa meillä oli paikallaolo-harjoituksia. Aloitettiin paikallaolon opetus laittamalla koira istumaan sivulle. Sitten otettiin ensin ihan puolikas askel eteenpäin. Nelli ei meinannut tajuta aluksi tätä juttua millään. Epäilin vähän että se luuli ensin että mennään seuraamista, koska se lähti aina alussa mukaan, kun otin sen askeleen. Parin toiston jälkeen Nelli kuitenkin taisi tajuta idean ja sitten se pysyi jo paikallaan, mutta aina kun palkkasin ja sanoin "hyvä tai hienoa" Nelli nousi ylös. Ohjaaja sitten selitti minulle, että se varmaan johtuu siitä että olen opettanut sille kehun jälkeen ettei sen ei tarvitse enää tehdä mitään. En kehunut enää ollenkaan vaan ainoastaan palkkasin ja siten se onnistuikin paljon paremmin. :) Lopuksi sitten sain jo otettua kokonaisia askeleitakin ja liitettyä siihen myös käskyn.


Treenien jälkeen käytiin Paulan ja Kertun kanssa taas lenkkeilemässä Saaran ja Glorian ryhmän ajan.  Heti alussa meitä vastaan tuli kaksi collieta. Mentiin vähän sivumpaan rauhoittelemaan koiria, mutta ne colliet olivatkin irti ja juoksivat suoraan Nellin luokse. N alkoi haukkumaan niille koirille ja nekin Nellille taisivat haukkua. Onneksi se niiden koirien omistaja tuli pian hakemaan koiransa pois. Ikävä vaan kun taas tuli takapakkia toisten koirien ohituksessa haukkumatta ja hyppimättä, kun  Nelli ennen tuota kertaa on mennyt jo pari viikkoa ilman yhtäkään räyhäämistä lenkillä. :(


Tänään olen leiponut Nellille jauhetusta maksasta nameja treeneihin. Illalla meillä olisikin tarkoituksena mennä eräälle kotimme lähellä olevalle parkkipaikalle treenailemaan ihan kahdestaan tällä kertaa. Ajettelin että harjoiteltaisiin taas vähän paikkista, kontaktia sekä sitä hihnakäytöstä, joka meille tuli myös läksyksi. Sitä on vaan niin vaikea harjoitella, kun Nelli ei vedä ollenkaan hihnasta, kun ollaan kahdestaan lenkkeilemässä.

Huomenna lähdetään mökille jäljestämään, uimaan sekä ehkä hakuakin kokeilemaan ja tietysti nauttimaan luonnon rauhasta ja hiljaisuudesta. Ja sunnuntaina taas yhteistreeneihin. :)


2 kommenttia:

  1. Ihana Nelli koira :)) kirjotan ihekki koira blogia, jos kiinostaa ni voi käyä kahtoo :))
    http://noffi-rakkautta.blogspot.fi/

    VastaaPoista