sunnuntai 11. elokuuta 2013

Jotain samaa meis on !

Viime viikon keskiviikkona meillä alkoi se kauan odotettu ArkiToko-ryhmä. Automatka Keljon liikuntapuistoon, jossa se pidettiin, kesti vähän alle tunnin. Matkalla huomasin Nelliä sekä minuakin hieman jännitti.

Liikuntapuistoon saavuttuamme kiipesimme eräälle harjulle, jossa treenit pidettiin. Meidän ryhmässä on viisi koiraa Nellin lisäksi. Aluksi ohjaaja esitteli itsensä ja sen jälkeen meillä oli teoriaa koiran palkitsemisesta ja rankaisuista. Se oli minulle aika tuttu aihe, sillä meidän entinen koirakouluttaja on selittänyt nuo samat asiat minulle aikaisemmin, mutta kertaushan on opintojen äiti, joten ei kai siitä haittaakaan ollut. ;)

Teorian aikana koirat harjoittelivat rauhoittumista. Nelli olikin yllättävän rauhallinen, eikä haukkunut muille koirille siinä tunnin aikana, vaikka alussa ajattelin että se ihan varmana alkaisi haukumaan yhdelle siinä meidän ryhmässä olevalle labradorinnoutajalle, joka haukkui vähän väliä muille koirille. Välillä pudottelin Nellille maahan nameja, että se saisi vähän tekemistä. Nelli nimittäin oli ihan tylsistynyt jo kymmenen minuutin teorian jälkeen. Ensin se alkoi repimään heiniä ja kaivelemaan kuoppia. Sitten se tarjosi minulle tassua, maahan menoa ja ryömimistä. Lopulta N oli niin kyllästynyt, että se alkoi murisemaan/haukkumaan ohi kulkeville ihmisille.
Olin ihan ihmeissäni, että mitä toi oikein tekee? Nelli nimittäin ei juuri koskaan hauku tai murise ohi kulkeville ihmisille. Yhden ainoin kerran, kun se meillä ollessaan on haukkunut ihmisille oli, joskus pari viikkoa sitten, kun yksi mies seisoi meidän pihatien kohdalla rullaluistimet jalassa niin se oli Nellin mielestä vaarallinen. :D
Myönnän kyllä että minullakin oli hiukan tylsää sen teorian aikana, koska melkein se koko tunti oli teoriaa ja ihan lopussa meillä oli noin kymmenen minuuttia katsekontaktin harjoittelua. Kotiläksyksi meille tuli ekalla kerralla sitä katsekontaktin harjoittelua.

Tunnin jälkeen lähdettiin sitten lenkkeilemään sinne liikuntapuiston poluille Paulan ja Kertun kanssa, jotka olivat myös meidän kanssa samassa ryhmässä.

Lampaat ovat palanneet takaisin Kuhnamon rantaan !
Tämän viikon keskiviikkona meillä oli taas arkitoko. Kotiläksyä oltiin kotona ahkerasti harjoiteltu ja se sujuikin meiltä jo ihan hyvin. Tällä kerralla meillä oli taas aluksi teoriaa houkuttelusta ja hyvästä hihnakäytöksestä. Nyt Nelli ei onneksi ollut ihan niin kyllästynyt. Pari kertaa se yritti kaivaa kuoppia, mutta sitten se kävi makaamaan viereeni.
Ekana harjoituksena meillä oli liittää käsky siihen viimeksi harjoiteltuun katsekontaktiin. Sen jälkeen harjoiteltiin hyvää hihnakäytöstä. Käsitin aluksi sen harjoituksen ihan väärin, mutta sitten ohjaaja näytti esimerkkiä miten se oikeasti tehdäänkään ja sitten meillä alkoi onnistumaan. :)
Juuri, kun oltiin lopettelemassa niin vettä alkaa satamaan kaatamalla. Harhailtiin taas Paulan ja Kertun kanssa siellä liikuntapuiston poluilla Saaran ja Glorian TokoKisa-ryhmän ajan.

Päiväunilla


Maanantaina käväisin taas Jyväskylässä ostamassa tämän vuoden lukiokirjat. Löysin sitten ihan "vahingossa" itseni tutkimasta Rukan valjaita Palokan Mustista & Mirristä. Niinhän siinä sitten kävi että tuli ostettua Nellille keltaiset Rukan valjaat ja niihin tuollainen turvavyö autoon. Ja koska valjaat olivat Ota 2 maksa 1 tuotteissa niin sain ilmaiseksi tuon oliivinvihreän Rukan hihnan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti